De innovatie van gesproken informatie 

In 1999 zijn we gestart met de ontwikkeling van Gesproken Ondertiteling en werd het eind 2001 een officiele toepassing bij de Publieke Omroep NOS.

 

Deze service is ontstaan in samenwerking met het Ministerie van OC&W en de Publieke Omroep NOS, de belangenorganisaties Oogfonds/Dedicon en ingenieursburo Komfa Media.

 

Met de toepassing "Gesproken Ondertiteling" was Nederland het eerste land wereldwijd die deze service operationeel had en werd dit opgenomen in de EBU [European Broadcast Union] standaards. 


Voor deze analoge TV wereld-primeur zijn de modellen "KomFox GO, KomFox Performer en KomFox Innovision" geproduceerd.


Eind 2017 hadden we wederom een wereld-primeur voor de digitale TV met het model "FoxLinq", dat in staat is om de ondertiteling uit het TV beeld te halen en dit om te zetten naar gesproken ondertiteling. Hierdoor werd het mogelijk om naast de tradionele TV zenders ook VOD services zoals Netflix, Disney+ en Videoland te voorzien van gesproken ondertiteling.


Als innovatief bedrijf is het weer gelukt om de status wereldprimeur te rechtvaardigen met het nieuwe product "Novilect" 

De "Novilect" is een ultra slimline All in One TV media settopbox [STB] met ondersteuning voor de Internationale Markt.
Naast de modulen 'Aangepast lezen' en Gesproken Ondertiteling' zullen er aanvullende toepassingen beschikbaar komen via het Novilect Content Management Systeem.